Trei lucruri pe care sa le ai in vedere la achizitia unui sistem de navigatie GPS

Sezonul vacantelor este in toi, iar romanii au dat de gustul concediilor in strainatate. Dincolo de pregatirile uzuale pe care le faci cu masina ta, poate ar trebui sa acorzi atentie si informarii prealabile si informarii cu privire la traseul ales. Aceasta in conditiile in care un blocaj in trafic sau in vama iti poate da concediul peste cap, chiar daca este vorba de doar cateva ore de intarziere.

Din acest punct de vedere, inainte de a verifica uleiul si lichidul de frana, poate nu ar fi rau sa va actualizati hartile de navigatie sau, in caz contrar, sa procedati la achizitia unuia nou. Iar in cazul in are spui ca o astfel de investitie nu-si are rostul, gandeste-te ca alegerea unui traseu potrivit sau o informatie primita la timp iti poate salva concediul intr-un mod la care nici nu te-ai fi gandit.

Sa vedem insa cateva lucruri de care ar trebui sa tinem cont atunci cand ne gandim la achizitia unui sistem de navigatie GPS cu android.

Compatibilitate cu modelul tau de masina

Primul lucru pe care ar trebui sa-l ai in atentie ar fi compatibilitatea cu modelul tau de autoturism. Desi la prima vedere toate sistemele de navigatie GPS arata la fel, sunt o seama de lucruri de care ar trebui sa tii cont la momentul achizitiei. Primul dintre acestea tine de compatibilitatea cu modelul tau de masina.

Chiar daca ti-au luat ochii functiunile de pe panoul de control sau caracteristicile tehnice, acestea nu te ajuta prea mult daca sistemul de navigatie nu sta fix in locasul special creat in bordul masinii.

Din acest punct de vedere, recomandarea noastra este pentru achizitia unui model de navigatie GPS dedicat tipului de autoturism pe care il detineti. Avand in vedere ca seturile astfel achizitionate contin deja toate cablurile si conectorii necesare, acest lucru va scuteste de cheltuieli suplimentare la atelierele de electrica auto.

Navigare usoara pe ecran

Un alt aspect important de care sa tineti cont la momentul achizitiei unui sistem de navigatie GPS este dat de navigarea usoara pe ecran. Acest lucru depinde de doi factori. Primul dintre ele tine de tipul de ecran folosit. In cazul modelelor ceva mai vechi, functiile sistemului de navigare sunt accesibile prin butoane plasate pe panourile laterale de bord.

Sistemele de navigatie moderne vin insa echipate cu sisteme LSD de tip touch-screen, asemanatoare telefoanelor mobile si tabletelor. Astfel, cu un singur slide pe ecran poti accesa meniul si principalele aplicatii pe care doresti sa le instalezi. Si in acest caz, trebuie spus ca sistemul de navigatie GPS vine cu propria antena incorporata, cu ajutorul careia se face localizarea GPS a masinii, prin intermediul satelitilor arondati.

Acest lucru implica un mare avantaj, intrucat dispare problema interferentelor sau a pierderii de semnal atunci cand intram in zone mai izolate sau in caz de vreme nefavorabila. Sistemul de localizare GPS functioneaza non-stop, indiferent de conditiile meteo.

Sistem de operare adecvat

In plus, daca sunteti utilizator de telefon Android, sfatul nostru este sa va luati sfatul nostru este sa optati pentru acelasi sistem de operare si la sistemul de navigatie.