Somnul, un factor decisiv pentru cresterea masei musculare

Cred ca am aproximativ doi ani de cand m-am apucat de sala. Din pacate, acest lucru a inceput sa se observe abia cu cateva luni in urma, dupa ce am inceput sa descopar puterea suplimentelor alimentare create special pentru sportivi.

Recunosc ca acum doi ani aveam obiceiuri mai mult decat proaste. Aproape ca nu mancam deloc acasa, consumam alcool cu regularitate si pe langa toate astea mai si dormeam 5 ore pe noapte.

Era o situatie trista, dar si amuzanta in acelasi timp. Ma duceam la sala, abia aveam energie sa trag de fiare si mai asteptam sa se vada rezultate.

Nici macar somnul nu ma ajuta in acest caz, ca muschii nici macar nu aveau timp sa se odihneasca, ca sa poata sa se dezvolte corespunzator. Eram un haos, nu stiam bine nici unde ma duc si nici ce am de facut!

Din fericire, acum cateva luni am facut cunostinta cu un prieten care este instructor la o sala de sport mare din Bucuresti. Mi-a recomandat totusi sa nu ii dau numele, dar hai sa spunem ca acolo se duc mai toate vedetele.

Ajung sa discut cu el si ii povestesc despre problema mea. Primul lucru pe care mi-l recomanda e sa iau suplimente sport pentru a-mi imbunatati starea fizica. Imi impune insa o conditie, sa am foarte mare grija de somnul meu, ca fara el, munca mea e egala cu zero.

Zis si facut. Incerc o seara, incerc doua, din pacate nu se intampla nimic. Corpul meu s-a acomodat asa de tare cu programul meu haotic de somn, ca percepe ca fiind irational ceea ce fac eu acum. Sa dorm 8 ore? Nu se poate! Ratez toata distractia!

Asa ca ajung sa ma plang si a doua oara la prietenul meu. Imi spune ca situatia mea e putin cam ciudatica si ca sigur am si o sursa de stres pe care nu pot sa o detectez. Din fericire pentru mine, imi spune ca are solutia ideala pentru mine. Printre altele, site-ul suplimente-sport.ro comercializeaza si produse zma/imbunatatire somn, care ar trebui sa ajute foarte mult la imbunatatirea considerabila a acestuia.

Pana acum nu am mai auzit de asa ceva, dar decid sa testez cu incredere unul dintre produse. Pot sa zic ca viata mea s-a schimbat considerabil.  In sfarsit ma simt odihnit, somnul meu este mai profund, iar parca pana si starea mea de spirit s-a imbunatatit considerabil. Nu ma mai simt ca un mos de acela morocanos si fara pic de vlaga in el.

In prezent, chiar ma simt cu adevarat bine. Iar lucrul acesta eu spun ca se poate observa cu ochiul liber, fara indoiala. Orice suplimente sport, daca sunt folosite conform instructiunilor pot sa iti aduca reale beneficii pentru sanatate. In acelasi timp trebuie sa ai si mare grija de tine, atat din punct de vedere fizic, cat si psihic.

Asta am invatat-o pe propria mea piele, dupa ce mult timp am neglijat aceste aspecte, iar munca depusa pana atunci a fost in zadar. Ma bucur enorm ca in sfarsit am reusit si am evoluat!