Cei care detin pensiuni, din pacate, se multumesc doar sa ofere multa mancare traditionala si gratare afara in zapada. Este si asta o distractie, insa trecerea dintre ani parca merita mai mult. Iar la o pensiune se poate face minuni cu putin.

Pentru inceput oaspetii se servesc cu vin fiert care dezleaga limba in conversatii vesele si aduce chef de petrecere. Apoi, pensiunea trebuie sa rasune de uraturi frumoase, saltarete si pline de umor. Nu se impun reguli in ce priveste vestimentatia sau obligativitatea de a sta teapan la o masa o noapte intreaga.

Fiecare este liber sa circule pe unde vrea si sa stea unde vrea. Felurile de mancare sunt servite la un bufet de unde oricine poate sa se serveasca cu ce doreste. A, sa nu uitam muzica. De obicei, la revelion se pune muzica populara.

Cum nu este originala, se renunta imediat la ea si se opteaza pentru cea lautareasca, sau tango sau chansonete frantuzesti ori valsuri. Pe o astfel de muzica stie sa danseze toata lumea, de la mare la mic. La ora 00 se iese afara, se striga si se lanseaza artificii si lampioane cu dorinte.

Se face un foc mare la care cei tineri sunt invitati sa sara peste flacari. Si cand lumea a inghetat destul se bate in retragere in pensiunea calda si se continua petrecerea. Iar continuarea sta la indemana celor care vin cu idei originale si le pun in practica.