Litecoin, o evolutie de exceptie la inceput de an

Pretul exorbitant la care au ajuns sa fie tranzactionate astazi criptomonedele a nascut intrebarea unde se va opri aceasta piata si cat isi va permite sa creasca.

Totodata, inceputul de an a adus o crestere spectaculoasa pentru Bitcoin, ceea ce a facut ca investitorii sa bage bani masiv in monedele virtuale. Iar daca despre Bitcoin a aflat cam toata lumea, odata cu anuntul depasirii pragului de 10 mii de dolari, deja, multi se intreaba care va fi moneda care o va inlocui.

Din acest punct de vedere, pe piata extrabursiera sunt deja vehiculate mai multe nume, unul dintre acestea fiind Litecoin. Ce este insa Litecoin si ce credibilitate are?

Aparitia sa relativ recenta ii da credit pentru a putea deveni urmatorul Bitcoin? Raspunsul analistilor de pe aceasta piata este unul afirmativ, considerandu-se ca evolutia Litecoin este un argument destul de solid pentru o viitoare consolidare pe piata valutelor virtuale.

Ce este Litecoin?

Litecoin este o moneda virtuala aparuta in urma cu aproximativ sapte ani de zile. Aceasta a fost conceputa dupa aceleasi principii dupa care functioneaza si Bitcoin, in sensul ca este o moneda pur virtuala, care nu se regaseste nici in conturi, nici tiparita pe hartie sau batuta in moneda.

Aceasta se bazeaza pe un sistem de criptare cu rol de generare a unitatilor Litecoin, verificand totodata traseul si securizand informatiile, asemenea minerilor Bitcoin.

Evolutie Litecoin

Urmarind graficele de pe site-urile de tranzactionare, vom observa o evolutie Litecoin surprinzatoare. Astfel, aceasta a avut o valoare aproape nesemnificativa la inceputurile sale, in 2011, cand a fost creata de cel supranumit Charles Lee.

Acesta este cunoscut in lumea virtuala ca fost angajat al Google, dorind inca de la inceput ca propria sa criptomoneda sa rivalizeze si, de ce nu, sa depaseasca mai cunoscutul Bitcoin.

Dupa o perioada de relativa stagnare de aproximativ doi ani, a urmat un salt spectaculos in anul 2013, cand un Litecoin era cotat la aproximativ 115 lei. Dupa aceasta a urmat iarasi o perioada de scadere, pentru a asista la un adevarat reviriment la finalul lui 2017-inceputul lui 2018, cand Litecoin a crescut spectaculos, cu la peste 740 de lei.

Putem vorbi asadar despre o evolutie de-a dreptul fulminanta a acestei criptomonede, care aspira, din nou, la statutul de prima voce in randul criptomonedelor tranzactionate la nivel mondial. In fapt, unii spun ca Bitcoin si Litecoin ar fi ca aurul si argintul de pe pietele valutare traditionale.

In ceea ce priveste riscurile de luat in calcul, acestea sunt aceleasi ca la orice criptomoneda. Teoretic, in tara noastra este legala, momentan nefiind nicio lege care sa ingradeasca libera circulatie a Litecoin.

Probleme ar putea aparea insa in state precum China, cu un sistem valutar foarte restrictiv si unde s-a interzis tranzactionarea de valute virtuale, spre exemplu. In rest, nimeni nu stie ce ne rezerva viitorul.

Leave a Reply