Daca liposuctia nu intra nici in calculele tale, vestea buna este ca raspunsul nu trebuie intotdeauna sa fie chirurgia plastica.

Am auzit vorbindu-se despre asta recent si se pare ca exista o abordare noua, nedureroasa, non-invaziva pentru pierderea in greutate numita “coolsculpting”.

Dezvoltata de un om de stiinta de la Harvard, aceasta metoda este o alternativa aprobata de specialistii din domeniu la interventiile chirurgicale. Aceasta s-a fost dovedit a fi o procedura sigura si eficienta, iar marele avantaj este ca va puteti continua ziua imediat dupa procedura. Iar in timpul acesteia, va puteti relaxa chiar si citi o revista.

Procedura, care vizeaza in primul rand volume foarte limitate de grasime persistenta de pe coapse si spate, este una care se alica atat la barbati cat si la femei.

CoolSculpting nu este totusi o solutie de pierdere in greutate pentru persoanele care sufera de obezitate si nici nu poate fi un substitut pentru metodele chirurgicale, cum ar fi liposuctia. Candidatii ideali pentru aceasta procedura sunt persoanele in forma relativ buna si care au si o stare buna de sanatate.

Tratamentul dureaza aproximativ 45 de minute, timp in care un dispozitiv special este plasat pe zona tinta, inghetand-o prin intermediul a doua panouri de racire. Senzatia este asemanatoare cu o senzatie de tragere ferma.

Zona este racita pana la punctul in care grasimea ingheata si celulele adipoase mor. Pentru cei maimulti, rezultatele CoolSculpting sunt vizibile dupa primul tratament. Celulele adipoase vor fi eliminate din organism prin procese naturale fara nicio deteriorare a pielii de deasupra.