iPhone 5C: Nokia Lumia, marca Apple

La vremea lui, iPhone 5C a fost o surpriza majora din partea Apple, fiind lansat ca o versiune alternativa a lui iPhone 5S, marcand prima oara cand compania americana si-a schimbat linia de telefonie mobila.

Cum niciun iPhone nu e cunoscut pentru a fi ieftin, 5C a debutat la un pret mai mic decat celelalte telefoane din gama Apple, de aproximativ 1862 RON, dar pretul a fost ulterior redus la aproximativ 1191 RON.

Fiind o abatere de la regula Apple de a scade pretul unui anumit model la aparitia succesorului sau, iPhone 5C a fost disponibil din start la un pret mai redus decat orice alt model nou din gama iPhone, pretul sau fiind redus si inainte, si dupa aparitia lui iPhone 6.

iPhone 5C este un telefon unibody, ceea ce inseamna ca nu ai acces la baterie sau la componentele din interior, decat daca esti dispus sa-ti spargi telefonul. Adevarul este ca iPhone 5C seamana mult cu un Nokia Lumia la capitolul design, Apple folosind in premiera o carcasa din plastic pentru unul dintre telefoanele sale.

Este disponibil in 5 culori: roz, albastru, galben, verde si alb. iPhone 5C este cu putin mai lat si cu 30g mai greu decat iPhone 5S, cantarind 132g.

iPhone 5C este extrem de bine lucrat, nu exista lacune sau neconcordante la granita dintre carcasa din plastic si fata din sticla, fara o indoire a corpului, desi plasticul lucios nu este la fel de rezistent precum aluminiul, folosit pentru carcasele iPhone 5 și iPhone 5S.

Are un ecran de 4 inch, similar cu cel al lui iPhone 5S, iar amplasarea butoanelor si a switch-urilor la iPhone 5C este mai mult sau mai putin identica cu cea a lui iPhone 5. Exista totusi si servicii de inlocuire sticla iphone 5s in anumite service-uri gsm din capitala.

Un comutator pentru modul silentios se afla pe marginea din stanga, alaturi de butoanele de volum, in timp ce un buton de alimentare se afla in partea  de sus a telefonului. Este un design care functioneaza pur si simplu pe un telefon de aceasta dimensiune, cu fiecare buton usor accesibil, fara a fi nevoie sa utilizati doua maini.

Acesta este unul dintre principalele beneficii ale unui telefon mic ca acesta – este o prezenta mult mai putin intimidanta decat orice telefon Android de ultima generatie.

Daca faci upgrade de la un telefon Apple pre-iPhone 5, totusi, exista cateva lucruri noi cu care va trebui sa te obisnuiesti. IPhone 5C foloseste un mic Nano SIM, precum si portul de Lightning introdus de iPhone 5.