Importanta celor mai bune termostate in incalzirea prin pardoseala

Incalzirea in functie de vremea de afara este foarte importanta pentru a economisi energie electrica.

Acest lucru este fundamental atat de important, deoarece pe baza temperaturii exterioare temperatura debitului trebuie sa se adapteze pentru a atinge efectiv temperatura dorita cat mai rapid si economic posibil.

Daca temperatura camerei in zilele reci din timpul iernii foarte scazuta, caldura furnizata va trebui sa fie mai mare decat daca incaperea ar fi mai calda. Doar asa se va obtine cea mai buna temeperatura in casa iar cu un termostat IT500 va fi mult mai simplu de monitorizat temperatura din casa.

Cu cat curba de incalzire este mai abrupta, cu atat temperatura debitului este mai mare in grade Celsius.

Setarea unui sistem de  incalzire in pardoseala are sens si daca simtiti ca nu este suficient de cald in camerele de zi, indiferent de temperatura exterioara. In acest caz, curba de incalzire generala a pardoselii trebuie ridicata pentru a obtine o putere mai mare.

Nu exista nicio regula reala in ceea ce priveste curba de incalzire daca doriti sa setati incalzirea prin pardoseala. Deoarece caldura simtita de fapt variaza in functie de diferite aspecte.

Asadar, exista oameni care tind sa simta frigul mai repede decat altii si sa se incalzeasca mai greu decat alte persoane. In acelasi timp, activitatea joaca si un rol foarte important.

Pentru persoanele care se misca mai mult in gospodarie, aerul din camera poate sa fie mai cald decat pentru cei care doar stau. Prin urmare, curba de incalzire ar trebui sa ajusteze incalzirea prin pardoseala, intotdeauna pe baza preferintelor si circumstantelor personale.

In plus fata de setarile termostatului si curba de incalzire a unui sistem de  incalzire prin pardoseala, mai joaca si alti factori un rol important in reglarea corespunzatoare a unui astfel de sistem. Trebuie mentionat in prealabil ca o incalzire prin pardoseala are circuite de incalzire diferite.

Sunt instalatii care au fluxul si returul separate. Acestea se intalnesc in asa-numita galerie a circuitului de incalzire. Acest lucru permite proprietarilor de instalatii sa regleze temperatura diferit pentru fiecare spatiu.

Daca trebuie facut un echilibru hidraulic pe incalzitor, ceea ce asigura o distributie optima a temperaturii, trebuie sa luati in considerare si acest lucru.

De altfel, acest lucru ar trebui sa fie intotdeauna facut de un specialist care stabileste o presiune diferita pentru fiecare circuit. Deci, care trebuie sa fie debitul astfel incat sa instalatia sa se incalzeasca suficient?

Ar trebui luati in calcul urmatorii factori:

  • puterea de incalzire necesara in camera respectiva
  • debitul
  • lungimea conductelor
  • impamantarea si grosimea acesteia
  • temperatura debitului

Conteaza foarte mult si acoperirea podelei pentru a determina cantitatea optima de caldura ce trebuie emisa de instalatie pentru a regla corect incalzirea. Multi proprietari de case care trec de la calorifere la incalzire in pardoseala trebuie sa schimbe setarile centralei pentru ca aceasta sa fie setata corespunzator noului sistem.

Este recomandat sa se ceara parerea specialistilor in sensul acesta iar cei care instaleaza noile radiatoare sunt cei care stiu cel mai bine sa seteze instalatia.