Fără campanie electorală

Deci rețeta de business a fondatorului Ford e bună. Păi atunci e simplu… copy-paste și gata afacerea rentabilă. Eh ușor, nu-i doar atât, dar zicerea lui Ford e cât se poate de aplicabilă. Omu’ nu cumpără nene un produs nelăudat și împachetat dampulea într-un ambalaj de căcat. Asta-i lumea în care trăim, 10% produs, 90% publicitate.

Suntem înnebuniți după publicitate, mâncăm ambalaje, ne-mbrăcăm cu etichete, dar ce votăm? Păi urmărind rețeta din business, votăm cu aia care au investit mai mult în campania electrorală pentru că tot un fel de publicitate e și campania asta… Ai bani de campanie câștigi, n-ai bani o iei în mână.

Ce mă interesează bă pă mine?! Mi-a dat uleiu’? Mi l-a dat! Mi-a dat zahăru’? Mi l-a dat! Mi-a mai dat și trei mici ș-o bere! Să-i dea Dumnezeu sănătate că pă el îl votez! Asta e bă campanie nu ce dau ăilalți!

Și eu ce fac? Eu nu mănânc gras, nici prăjit, deci nu-mi trebuie ulei! Cafeaua o beau amară sau cu îndulcitor, mici nu prea mănânc, bere nu prea beau! Eu ce fac?!Votez pe burta goală?! Hai să mă documetez să văd cui dau votul, că de votat e musai, n-aș vrea să aflu ca am votat fără știrea mea contra vreunei pungi branduite.

Ce ziceți măi români, intrăm cu toții la dietă începând de anul ăsta?! Hai mă că se-mbolnăvește neamul românesc pentru că știți cumse spune, excesul de sare, zahăr și grăsimi dăunează grav sănătații.