Factori care influenteaza durata de viata a anvelopelor agricole

Atunci cand vine vorba despre traiectoria unui autovehicul exista un anumit factor specific care are o influenta directa asupra acesteia, si anume tinuta de drum a anvelopei, lucru care un efect aproape vizibil imediat asupra stabilitatii traiectoriei autovehicululul dumneavoastra.

In plus, si presiunea corespunzatoare a anvelopelor agricole poate sa reduca riscul de aparitie a fenomenului de pierdere a controlului al autovehicului agricol, si pe deasupra mai previne si aparitia uzurii premature a anvelopelor agricole, dar si reduce consumul de carburant, toate fiind factori pe care doresti ca anvelopa ta agricola sa ti le ofere, insa iata ca daca nu iei in considerare presiunea si tinuta de drum a anvelopeiĀ  nu le poti obtine.

Daca ar fi sa luam in considerare si ce zice legea, desi multi dintre noi nu prea o facem, ar trebui ca anvelopele agricole de pe aceeasi axa sa fie de aceleasi dimensiuni, caracteristici, sa apartina aceleasi categorii de utilizare, cum ar fi categoria A, B sau G, aceeasi structura a anvelopei, acelasi indice de viteza precum si acelasi indice de greutate, ori sarcina, cum mai este denumit. In cazul autovehiculelor 4×4, off road sau cele agricole este recomandat sa va reduceti presiunea anvelopelor agricole pentru o perioada scurta de timp, astfel incat sa puteti trece mai usor printr-un teren dificil.

In ceea ce priveste anvelopele agricole amortizarea si absorbtia denivelarilor drumului nu reprezinta niste beneficii foarte importante, insa ar trebui sa cunoasteti faptul ca ambele pot fi oferite de catre o anvelopa ingrijita cu o presiune potrivita, ceea ce iti va creste confortulĀ  si va mari durata de viata a vehiculului agricol.

Insa inainte de a verifica presiunea, dupa cum stim cu totii, sau majoritatea dintre noi, este necesar ca autovehiculul sau vehiculul agricol sa nu parcurga o distanta mai mare de 2 sau 3 kilometri cu o viteza redusa pe o perioada de cel putin 2 ore. In schimb, anvelopele pot sa fie verificate si la cald, ceea ce inseamna ca trebuie sa adaugi o cantitate mica de aproximativ 0,3 bari in plus, la rece.

Perioada de viata a uneor anvelope agricole noi depinde de mai multi factori, dintre care poate cel mai important este calitatea cauciucului, iar fatpul ca anvelopele agricole mai scumpe vor avea intotdeauna o durata si o rezistenta mult mai mare in comparatie cu cele second hand, resapate sau mai ieftine nu este nicidecum o surpriza.

Insa alti factori care influenteaza decisiv durata de viata a unei anvelope agricole mai sunt si viteza cu care rulati vehiculul agricol, insa daca parcurgeti distante cu viteze mici nu trebuie sa va ingrijorati cu privire la acest factor, insa si greutatea vehiculului, ori suprata de contact a anvelopelor agricole cu solul, sau conditiile de vreme.