De ce toti expertii SEO vor sa foloseasca Ahrefs?

Vom incepe prin a spune ca atunci cand vrei unelte seo cumparate in grup ar trebui sa accesezi linkul din acest articol si vei ajunge la un pachet cu peste 80 de tooluri speciale pentru SEO. Acesta este cu siguranta un mare avantaj de care va trebui sa tii cont neaparat pentru ca totul sa decurga corespunzator.

Va recomandam Ahrefs pentru urmatoarele beneficii de care va trebui sa tineti cont neaparat. Iata ce spun producatorii despre el.

Efectuati cercetari de continut cu Content Explorer

Acesta este mult mai puternic decat sugereaza titlul.

Content Explorer este ca un motor de cautare mini in cadrul Ahrefs. Puteti sa il utilizati pentru a cauta in baza noastra de date cu continut  pentru a mentiona orice cuvant sau fraza.

Pentru fiecare rezultat al cautarii, afisam patru date-cheie:

  • Continutul textului paginii;
  • Numarul de domenii care fac trimitere la pagina;
  • Traficul de cautare ecologic al paginii;
  • Numarul de actiuni sociale
  • Continut de explorator de continut

Nicio alta unealta nu aduce aceste puncte de date impreuna sub acelasi acoperis, motiv pentru care folosim acest instrument mult in departamentul de marketing al companiei Ahrefs.

Gasiti o lista imensa de site-uri pentru postarea guest posturilor

Sa spunem ca ati vrut sa gasiti bloguri legate de SEO care ar putea fi dispusi sa accepte un post de tipul guest. Doar cautati in Content Explorer pentru ceva legat de subiectul respectiv, cum ar fi “cercetarea cuvintelor cheie” sau “construirea de legaturi”.

Pentru ca daca blogul mentioneaza oricare dintre aceste cuvinte cheie, este clar ca acestia scriu despre subiecte conexe. Si daca scriu despre subiecte conexe, acestia ar putea sa accepte un articol de oaspeti relevant de la dvs.

Excludeti rezultatele din domeniul dvs. prin adaugarea site-ului: yourdomain.com la cautarea dvs.

Veti observa ca am facut acest lucru in captura de ecran de mai sus.

Dar Content Explorer deschide paginile, nu domeniile. Bifati caseta “un articol pe domeniu” pentru a filtra rezultatele pentru site-urile unice.

Daca totusi aveti la dispozitie prea multe rezultate pentru a trece prin filtru, adaugati un filtru de rating al domeniului (DR), care este o masura buna a popularitatii unui site web.

Puteti, de asemenea, sa doriti sa utilizati aceasta functie pentru a filtra site-urile pe care va simtiti confortabil pentru a scrie o postare guest post (site-urile DR mai mici au in general standarde de continut mai scazute, deci este mai usor sa fie publicate acolo).

Dupa ce am facut acest lucru pentru cautarea noastra, am ramas cu rezultate de ~ 8K.

Acum este doar vorba despre nevoia de a ajunge la orice site-uri de pe aceasta lista pentru care doriti sa scrieti un guest post.

Gasiti subiecte usor de inteles pentru potentialul de trafic ridicat

Exista o corelatie pozitiva clara intre numarul de domenii care fac referire la o pagina si cantitatea de trafic de cautare organica pe care acesta o primeste.

Traducere: daca doriti o multime de trafic, veti avea de obicei nevoie de un numar decent de domenii de referinta care sa indice catre pagina dvs.

Dar acest lucru nu este intotdeauna valabil. Unele pagini atrag o tona de trafic fara niciun domeniu de referinta.

Leave a Reply