Cum se face conturarea si iluminarea fetei?

Machiajul este important pentru fiecare femeie, iar doamnele si domnisoarele mereu vor cauta acele produse de la Make Hot si vor folosi si tot felul de tehnici care sa le ascunda imperfectiunile si care sa le scoata in evidenta cele mai frumoase trasaturi.

Conturarea fetei reprezinta cu siguranta unul din cele mai puternice instrumente transformationale in make-up-ul din zilele noastre. Aplicand umbre si semi-umbre, femeile pot sa sculpteze anumite trasaturi, pot sa minimizeze aspectul altora si pot adauga dimensiune fetei.

Exista o regula a machiajului care spune ca tot ceea ce se doreste ascuns se mascheaza, in timp ce ceea ce se doreste scos in evidenta se ilumineaza.

Pentru punerea in practica a acestei tehnici de conturare sunt necesare urmatoarele instrumente: buretele de machiaj, pensula in unghi, pensula plata, corector in cel putin doua nuante si/sau pudra bronzanta plus illuminator, fond de ten.

Cea mai importanta parte a acestui tip de machiaj este estomparea, pentru a nu fi prezente pe fata linii ascutite, asa ca este necesara o trecere lina de la inchis la deschis.

Countouring-ul face referire la crearea unor umbre in diferite zone ale fetei, datorita folosirii unui produs mai inchis decat tenul. Highlighting-ul reprezinta iluminarea unei zone a fetei folosind un produs mai deschis cu doua nuante decat tenul.

Bronzing-ul reprezinta procedura necesara pentru a crea acel aspect de ten bronzat. Incepe cu aplicarea fondului de ten pentru obtinerea unei baze pentru conturare. Conturarea fetei se poate realiza fie cu produse cremoase, fie cu produse lichide sau chiar si cu produse de tip pudra.

In cazul in care vrei ca machiajul tau sa aiba o acoperire ridicata, dar care sa aiba un finish luminos, este primordial sa iti indrepti atentia spre produsele de conturare de tip crema, care in cazul de fata sunt cea mai buna alegere, insa nu este indicat sa aplici prea mult produs. Este de-asemenea foarte important nu uiti ca trebuie fixat cu o pudra translucida.

Produsele de conturare de tip pudra sunt ideale pentru machiajele mate, iar in cazul in care ai tenul gras, atunci in mod evident cva fi cea mai buna alegere pentru tine. Partea buna la conturare este ca este posibila combinarea produselor.

Procesul de conturare este diferit in functie de forma fetei. Daca ai o fata rotunda, atunci poti aplica o textura mai inchisa pe zonele unde vrei sa “tai” din contur.

Scoate in evidenta fruntea, zona de sub ochi, partea superioara a pometilor, centrul barbiei ca sa atragi atentia spre centrul fetei. In cazul in care ai mici pete pe fata, atunci cu siguranta o nuanta mai inchisa trebuie aplicata pe tample, pe colturile maxilarului si in special pe barbie.

Scoate in evidenta centrul fruntii, zona de sub ochi, partea superioara a pometilor si varful barbiei, pentru a atrage atentia asupra mijlocului fetei. Daca ai fata ovala nu este nevaparat necesar sa optezi pentru conturare excesiva.

Conturarea se face usor in zona tamplelor si obrajilor, iar evidentierea fruntii, barbiei si zonei de sub ochi neaparat este indicat sa fie la fel de usoara si translucida.

Daca nu esti multumita de forma nasului, doua linii subtiri de o parte si de alta a acestuia vor crea efectul de subtiere considerabila din volum, in timp ce o dunga de 2-3 mm pe centru va ajuta si la mascarea diferitelor imperfectiuni.

Aplica mai apoi un strat de blush colorat in obraji pentru un surplus de prospetime, iar in plus mai poti folosi illuminator din belsug cu particule stralucitoare pentru un machiaj complex si de efect.