Ce unelte Gude va pot fi de folos intr-un atelier?

In cazul in care detineti un atelier de tamplarie de exemplu, cu siguranta va puteti indrepta atentia spre diferite unelte Gude, care va pot fi de folos atunci cand va desfasurati activitatea. Vom prezenta cateva dintre aceste unelte Gude de care s-ar putea sa aveti nevoie in atelierul dvs.

Fierastrau circular

Fierastraiele circulare sunt unul dintre cele mai frecvente tipuri de scule electrice si sunt definite ca un tip de ferastrau care consta in utilizarea unei lame sau a unui disc abraziv pentru a taia folosind o miscare rotunda (rotativa).

Exista, de obicei, un cadru care inconjoara partea superioara si laterala a ferastraului in sine pentru protectie, lasand partea inferioara sa faca taierea.

Sunt perfecte pentru taieturile drepte de-a lungul placii, cu toate acestea, pot fi, de asemenea, setate pentru a efectua taieturi de tes cu modele care nu numai reglarea adancimii, ci si reglarea tecii. Sunt disponibile ca atare sau fara fir.

Fierastraiele circulare sunt folosite pentru o mare varietate de materiale care trebuie taiate, cum ar fi lemnul, plasticul, metalul sau zidaria.

Pot fi montate stationare pe o masina sau portabile si portabile. Sunt cele mai bune pentru ruperea si taierea dreapta si sunt super rapide, eficiente si exacte, daca aveti nevoie de ele.

Masina de slefuit

O masina de slefuit cu disc este un tip de slefuitor alcatuit dintr-o hartie de nisip inlocuibila, care are forma circulara, atasata la o roata generata de un motor electric (sau in cazuri mai rare, aer comprimat).

Asezati lemnul (desi am vazut si alte materiale folosite, cum ar fi unele materiale moi, metale si materiale plastice) pe banca si il reglati in orice unghi de care aveti nevoie.

Sunt masini stationare, astfel incat slefuitorul dvs. se invarte in loc in timp ce va controlati materialul prevazut si controlati slefuirea cu mainile.

Aceasta permite un control deosebit asupra marginilor rotunjite, a suprafetelor de indreptare si multe altele. Exista niste discuri portabile, care functioneaza invers – te vor implica sa controlezi intreaga masina asupra materialului.

Desi ceva mai rar in jocul cu scule electrice, acestea sunt extrem de eficiente atunci cand vine vorba de netezirea suprafetelor prin abraziune sau eliminarea deseurilor.

Masina de rindeluit

Masina de rindeluit este un instrument de putere, care ajuta la crearea unor piese de prelucrat lemnul paralele de lemn pentru diverse proiecte. Sunt obisnuite sa realizeze o placa de lemn care a fost deja imbinata (de unde si comparatia frecventa cu jgheaburile) pe o grosime de la capat la egal.

Plansoarele (uneori numite planse de grosime) sunt folosite dupa ce o rostogolire ne ofera baza a ceea ce trebuie sa fie paralel.

Sarcina de planificator este de a apuca apoi placa si de a o trage prin rola de alimentare pe care trece apoi printr-un cap taiat masurat si exact deasupra patului.

Rezultatul este o grosime precisa a placii. In cele din urma, imbinarea este apoi utilizata din nou pentru a indrepta si a patra o margine a lemnului. De asemenea, vin in modele portabile daca va rog.

Placile sunt folosite de cei care au nevoie de precizie. Proiectele includ, de obicei, o mare varietate de tamplarie, cum ar fi mese, scaune, usi, rame de ferestre sau intr-adevar orice lucrare sau proiect pe care te poti gandi ca necesita paralel bucati de lemn pe partile opuse sau una langa alta.