Masajul profund, prin tehnica sa este mai lent, folosind framantari mai puternice care vizeaza straturile profunde ale muschilor si tesutului conjunctiv, de obicei pentru a ajuta la recuperarea leziunilor musculare din cauza ranilor.

Cel sportiv este similar cu cel suedez dar se adreseaza persoanelor care sunt implicate in activitati sportive pentru a preveni sau trata accidentarile. Masajul punctelor de declansare se concentreaza pe fibrele musculare stranse care se formeaza in jurul muschilor dupa accidentari sau suprasolicitari.

Masajul este in general considerat ca facand parte din medicina complementara si alternativa. Este oferit din ce in ce mai mult impreuna cu tratamentul standard pentru o gama larga de afectiuni medicale si situatii. Studii privind beneficiile acestei tehnici demonstreaza ca este un tratament eficient pentru reducerea stresului, durerii si tensiunii musculare.

Desi inca este nevoie de studii complementare exista multi specialisti care sustin ca poate fi folositor pentru combaterea urmatoarelor simptome: anxietate, tulburari digestive, fibromialgie, dureri de cap, insomnie legata de stres, sindrom de durere miofascial,  pareze si dureri nervoase, tulpini de tesuturi moi sau vatamari, leziuni sportive, dureri ale articulatiilor temporomandibulare.

Dincolo de beneficiile pentru conditii specifice sau boli, unele persoane se bucura de masaj, deoarece implica de multe ori grija, confort, un sentiment de recapatare a puterilor si crearea de conexiuni profunde cu terapeutul.

In ciuda beneficiilor sale, masajul nu este menit sa fie un inlocuitor pentru ingrijiri medicale regulate. Lasati medicul dumneavoastra sa stie ca incercati aceasta tehnica si asigurati-va ca urmati toate planurile de tratament standard care va sunt recomandate. Cei mai multi oameni beneficiaza de pe urma acestui procedeu.

Totusi, exista situatii cand nu se poate aplica aceasta tehnica: tulburari de sangerare sau administrarea de medicamente de subtiere a sangelui, arsuri, rani deschise sau pe vindecare, tromboza venoasa profunda, fracturi, osteoporoza severa, trombocitopenie severa.