Atractii de neratat in Cluj-Napoca

Nu conteaza in ce moment ajungeti sa vizitati Cluj-Napoca, aceasta va avea mereu ceva special in meniu pentru tine: festivaluri, concerte, expozitii, monumente, muzee, istorie, arhitectura veche si noua, viata de noapte si de zi, viata de student si multe altele. Si dupa ce ati terminat de simtit atmosfera speciala din Cluj-Napoca, mergi sa explorezi zonele inconjuratoare.

Fa o excursie la munte, in imprejurimile situate la una sau doua ore de mers, in functie de ceea ce doriti sa vedeti. O alta optiune ar fi sa ramaneti mai aproape de oras si sa vizitati Salina Turda si Cheile Turzii.

Unele dintre cele mai importante obiective turistice din Cluj sunt incluse aici, dar o plimbare in jurul orasului va dezvalui strazile laterale pitoresti si pietele pline de surprize.

Indiferent de hotelul la care esti cazat in Cluj prin ofertele de Cazare Jucu, unele obiective din acest vechi oras nu sunt de retat sub nicio forma.
Piata Unirii – acolo unde se afla celebra statuie a lui Matei Corvin, un rege din secolul cincisprezece a Ungariei. Aici se afla, de asemenea, si Biserica Ortodoxa “Sf. Mihail” cu turla ei faimos de inalta.

Palatul Banffy, un asezamant in stil baroc din secolul optsprezece este acum Muzeul National de Arta din Cluj, iar Muzeul Farmaciei ocupa Casa Hintz.
Cetatea de pe deal, numita dupa constructia austriaca ridicata aici pentru a afirma controlul asupra terenului, este un loc ideal pentru vederi panoramice.

Bastionul croitorului – este obligatoriu de vizitat pentru a obtine o bucatica din fostele fortificatii medievale ale Clujului. O sectiune a peretelui original se afla in apropiere, de asemenea.
Obeliscul din Piata Muzeului a fost dat la Cluj ca semn de recunostinta de catre imparatul austriac.
Manastirea Franciscana – cu biserica sa in stil baroc, este una dintre cele mai vechi complexe religioase din Cluj.
Sinagoga noua din Cluj – a fost construita la sfarsitul secolului al nouasprezece-lea19, restaurata mai apoi dupa distrugerea din anii douazeci.

Muzee celebre in Cluj

Muzeul Etnografic al Transilvaniei – unde cultura traditionala transilvaneana este pastrata prin exponatele extinse pe meserii, costume si credintele oamenilor din regiune.
Muzeul de Istorie Transilvanean – Acest muzeu urmeaza istoria Transilvaniei din vremurile primitive pana in prezent, oferind exponate arheologice si mai mult.
Muzeul National de Arta – o plimbare prin salile Palatului Banffy iti va oferi o imagine de ansamblu a lucrarilor artistilor romani semnificativi.

Padurea bantuita – reprezinta un loc important de recreere in weekend si de aceea este iubita de localnici. Terenul este acoperit cu o padure mixta de carpeni, aluni, meri salbatici, salcami si goruni cu diverse poieni inflorite intre. Ocazional, aici au loc diferite concerte. Padurea Hoia este celebra la nivel mondial datorita prezentei unor fenomene paranormale: povesti cu fantome, aparitii ciudate, fete identificate in fotografii si chiar OZN-uri.