6 intrebari si raspunsuri despre pompe submersibile

Desi pompele submersibile sunt folosite de ceva vreme deja, multi dintre utilizatori inca nu sunt foarte convinsi de avantajele acestora. De aceea, de multe ori, exista situatii in care se pot crea confuzii sau chiar situatii in care lucrurile nu sunt deloc bine intelese.

Pompele submersibile nu ar trebui sa fie o necunoscuta insa, si tocmai de aceea iata raspunsurile la cele mai frecvente intrebari.

Exista diferente intre pompe submersibile si hidrofoare?

Fireste, desi la baza au un trunchi comun si anume cel al alimentarilor cu apa, fiecare dintre aceste produse au anumite particularitati.

Cea mai vizibila dintre ele este aceea ca hidrofoarele reprezinta dispozitive de alimentare cu apa, dar care sunt pozitionate la suprafata, in vreme ce pompele submersibile fac acelasi lucru atunci cand sunt scufundate, la adancime.

In plus, hidroforul foloseste aspiratia pentru alimentarea cu apa, in vreme ce pompele submersibile, asa cum le spune si numele, pompeaza apa de jos, in sus, respectand cateva principii hidraulice si mecanice.

Este nevoie de camere tehnice pentru pompe submersibile?

Nu, o pompa submersibila nu are nevoie de o camera tehnica sau de un camin. Pompele submersibile necesita un grad mai mic de mentenanta, dar si in acest caz verificare sa poate face prin scoaterea lor din functiune si ridicare la suprafata.

In acest fel, neavand nevoie de camin, cantitatea de lucrari scade considerabil, scazand in acelasi timp si valoarea investitiei in astfel de lucrari.

Pompa submersibila este zgomotoasa?

Nu, o pompa submersibila este silentioasa si nu ar trebui sa produca zgomote puternice. Din acest punct de vedere putem vorbi din nou despre diferente intre pompe si hidrofoare, acestea din urma avand dezavantajul unui anumit volum de zgomot.

In cazul in care pompa submersibila devine zgomotoasa, este recomandata verificarea acesteia sub aspectul functionarii, pentru a fi convinsi de siguranta in exploatare a acesteia.

Pompele submersibile sunt toate la fel sau exista o ramificatie a acestora?

Nu, pompele submersibile sunt clasificate in functie de mai multe criterii, putand raspunde astfel unei game mai largi de situatii.

Vom intalni asadar pompe submersibile pentru ape curate, pompe submersibile pentru ape murdare, pompe cu tocator, pompe cu diferite inaltii de pompare, cu debite diferite sau puteri niminale diferite.

Pompele submersibile au nevoie de amorsare?

Exista pe piata de profil cateva modele de pompe submersibila care necesita amorsarea in prealabil. Modelele noi de pompe submersibile sunt autoamorsante, fapt care ne usureaza astfel volumul de munca.

De unde putem achizitiona pompe submersibile si hidrofoare de calitate?

Magazinele de specialitate sunt cele care trebuie consultate atunci cand ai nevoie de o pompa submersibila sau de un hidrofor.

Un magazin complet din punct de vedere al ofertei este www.pompe-submersibile.com.ro, un loc in care poti gasi nu doar produsele necesare, ci si o gama completa a informatiilor ce tin de acestea.

Este important sa stim aceste raspunsuri, astfel incat sa intelegem mult mai bine domeniul alimentarilor cu apa. Mai mult decat atat, aceste intrebari si raspunsurile aferente ne pot ajuta sa alegem mai usor produsele dorite, usurandu-ne astfel volumul de munca depus in acest sens.